Workshop hos Netrelations

Service design i praktiken – så skapar du balans mellan användarnas behov och dina målsättningar!

WORKSHOP

Vi hälsar dig varmt välkommen till en workshop på NetRelations Malmö-kontor på temat Service design. Tillsammans lyfter vi blicken och med hjälp av ett fiktivt case försöker vi att titta utanför det uppenbara, “utanför boxen”, för att skapa en digital tjänst som inte bara löser problemet på pappret utan också förhåller sig till människorna och den verklighet den ska existera i.

Ett väldigt vanligt misstag som begås när man ska börja att designa en digital tjänst är att man ser den som en isolerad produkt. Genom att istället skapa ett tjänsteflöde i form av en serie sammankopplade skeenden som dina besökare går igenom säkerställer du att din digitala lösning passar in i en den helhet som hela kundens upplevelse består av.

Efter workshopen ska du känna att du har fått verktyg för att utveckla dina digitala lösningar på ett nytt sätt med Service design som ett stöd. Under dagen går vi igenom ett antal verktyg som du kan använda dig av i ditt arbete för att få stenkoll på:

  • Hur du kartlägger omvärld och nuläge
  • Definiton av problembild och hur man med digitala lösningar skapar värde för alla stakeholders
  • Hur man bäst kravställer och prioriterar sin lösning för att göra den värdeskapande i varje framtida release
  • Hur man idégenererar fram, prototypar och utvärderar en digital tjänst

Om vår workshopledare

Olof Lönnroth arbetar som interaktionsdesigner och digital strateg på NetRelations och har mångårig erfarenhet av att utveckla webblösningar för bland annat Göteborgs Stad, Benders, Hultafors Group, Elrätt, Martin & Servera och Region Halland. Hans fokus ligger på att skapa bra upplevelser och att leda kunder och projektteam genom hela designprocessen, från strategi och användarstudier till formgivning och prototyping.

netrelations

www.netrelations.com

ALLMÄN INFO

Max antal personer: 16
Tid: 09:30-15:30 (vi  bjuder på lunch mellan kl 12:00-13:00)
Plats: NetRelations Malmö, Rundelsgatan 14 i Malmö
Pris: GRATIS
BOKA NU

OBS! Workshopen riktar sig till dig som idag arbetar operativt eller strategiskt med digitala kanaler inom privat eller offentlig sektor. Workshopen passar dig som inte tidigare arbetat med Service Design och vill lära dig mer om hur du kan använda dig av detta i dina digitala projekt. Vi blir alltid glada när många vill komma till våra event, men då vi har ett begränsat antal platser denna gång så har vi tyvärr inte möjlighet att ta emot anmälningar från branschkollegor eller studenter.