ulrika viberg

Ulrika Viberg är grundaren och ägaren av SEO-byrån Unikorn. Hon har en gedigen bakgrund inom allt som har med webben att göra, med djup kunskap inom teknisk SEO, webbprojekt och digitala strategier.

Som offentlig talare har Ulrika talat på BrightonSEO 2021, SEOnerdsSwitzerland, TurnDigi, SERPconf, Women in Tech SEO och har varit paneldeltagare vid två Semrush Mega Webinars. Till det har hon varit med i juryn för Svenska SEO-priset två år i rad (2019 och 2020).

Ulrika har arbetat i sökbranschen sedan 2007, med både organisk och betalt sök, internt och som konsult. Innan hon startade sin egen byrå arbetade hon med några av de största företagen i världen, som eBay, Rocket Internet, eDreams och Omnicom Media Group. Ulrika startade Unikorn 2016 för att kunna vara heltidskonsult på eBay Classifieds Global Growth Team. Under 2018 beslutade Ulrika att ta sig an fler kunder och konverterade Unikorn till en byrå.

Unikorn är en Sverigebaserad SEO-byrå med fokus på användarcentrerad SEO. Unikorn hjälper större e-handelsföretag och medelstora B2B-företag, med det gemensamma målet att skapa en grym upplevelse för slutanvändaren.

Föreläsning: Hur man använder sökintentioner för att förstå användarens behov

Google fokusera mer och mer på användaren och vad deras intention är med en sökning. Ulrika går igenom sökintentionerna och ger en hel del tips på hur man kan använda sökintentioner ihop med kundresan för att förstå vad användaren egentligen är ute efter, och optimera sajten därefter. Genom att fokusera på användaren skapar företagen en relation med blivande kunder tidigare i kundresan, som sedan konverterar bättre!

Twitter: @UlrikaViberg
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/ulrikaviberg