Vilka trender och teknikskiften kan vi förvänta oss att se nästa år? Hur kommer tekniken, och hur vi interagerar med den, att se ut i framtiden?
I takt med att tekniken berör ännu fler delar av våra liv och efterhand som nya grupper får tillgång till den så kommer både vår syn på teknik att utvecklas och förändras. Dessutom kan vi vänta oss stora språng inom många olika områden den närmsta tiden. Kommer vi fortfarande att använda mobiltelfoner och surfplattor om tio år? Hur kommer vi som konsumenter att förhålla oss till tekniken och kan vi förvänta oss några omvälvande beteendemönster?
Pär Sikö berättar om virtuell och förstärkt verklighet samt chatbotar ur ett teknik- och marknadsföringsperspektiv och vetenskapsjournalisten Torill Kornfeldt lyfter fram ett par stora, övergripande tekniktrender och hur de formas av allt från science fiction till politiska omsvängningar, i en inspirerande, engagerande och visionär föreläsning.
Pär jobbar som Studio Lead på Jayway, ett jobb som ger möjligheten att utforska ny teknik och förstå kommande trender. Pär är speciellt intresserad av virtuell- och augmenterad verklighet men även artificiell intelligens tar upp en stor del av vardagen. Han startade ImmersiveHub, ett initiativ för att samla Skånes VR/AR företag och entusiaster i ett nätverk.
Torill Kornfeldt är vetenskapsjournalist, författare och föreläsare. Hennes fokus ligger på hur ny teknologi kommer att förändra samhället, oavsett om det handlar om genteknik som botar hiv eller algoritmer som fattar politiska beslut. Hennes styrka ligger i att se och förklara stora sammanhang på ett lättillgängligt, underhållande och engagerande sätt – utan att tumma på komplexiteten. Torills första bok, Mammutens återkomst, kom ut hösten 2016 och handlar om möjligheterna att återuppväcka utdöda djur. Hon har också varit programledare för radioserierna Hopp och Tekniksafari som båda sändes i P1.
Missa inte vår kostnadsfria Workshop – Next Generation Tech & Machine Learning – hos Jayway! Finns fortfarande platser kvar!
Comments are closed.