Olof Lönnroth

Olof Lönnroth, Director of UX, NetRelations

Olof är en efterfrågad och uppskattad talare och workshopledare inom UX-området. Med en bakgrund inom systemvetenskap med ett starkt fokus på människa-dator-interaktion har Olof en bred kunskap om hur IT, människor och organisationer samspelar. Olof har gedigen erfarenhet av att ha arbetat med UX-design och utveckling och har ansvarat för användarupplevelsen för ett flertal prisbelönta webbplatser. Han brinner lite extra för områden som service design,användarstudier, strategi och koncept.

13:00-13:30 Breakout Session

Design som ger resultat – från mätbara mål till konkreta investeringar

Alla pratar om Design Thinking och vi som designar digitala upplevelser har aldrig varit mer populära. Design och innovation är bland det hetaste som finns just nu. Design- och digitalbyråer köps upp av storföretag på löpande band och vi sätter hoppet till kreatörerna att lösa många av våra stora samhällsutmaningar genom att starta designlabb i mängder. Ändå läggs många labb snart ner igen i brist på lönsamhet. Innovativa strategier och koncept förblir allt för ofta pappersprodukter och ser inte dagens ljus.

I denna breakout-session med NetRelations Director of UX Olof Lönnroth tittar vi närmare på vad som krävs för att ta till vara på kreativitetens möjligheter och samtidigt säkerställa att vi skapar värde på riktigt. Vi utforskar hur vi framgångsrikt kan förflytta designkompetens i våra organisationer, från att vara en beställningsvara till att bli en strategisk kärnkompetens.

netrelations